Izaberi pregled

Pregled tjedna


<ožujak 2013>
pusčpsn
25262728123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Događanje

Direkcija za posjetitelje i kulturni razvoj / Strategija i definiranje ponude namijenjene publici u Nacionalnom muzeju Picasso u Parizu

Muzejski dokumentacijski centar

mjesto održavanja: Muzejski dokumentacijski centar, Ilica 44/II, Zagreb
datum početka/završetka: 08.03.2013. / 08.03.2013.
vrijeme održavanja: 10 sati
organizator: Institut francais Zagreb; Galerija Klovićevi dvori; Muzejski dokumentacijski centar

U susret izložbi Remek - djela iz Muzeja Picasso, Pariz koja se otvara u Galeriji Klovićevi dvori, 23. ožujka 2013. godine održat će se predavanje posvećeno muzejskim posjetiteljima i to strategiji i definiranju ponude namijenjenoj publici u ovom Muzeju.

Picasso je jedan od najslavnijih majstora 20. stoljeća., slikar, kipar i grafičar, koji je osnovao kubizam, novi umjetnički pravac zahvaljujući kojem je pomaknuta granica likovnog izražavanja i uzdrman rad tradicionalnih slikarskih škola.

Nacionalni muzej Picasso u Parizu posvećen ovom umjetniku, osnovan je u Parizu 1985., a smješten je u jednom dijelu barokne zgrade Hôtela Salé, koji je u vlasništvu grada. Muzej je zatvoren u jesen 2011. radi njegove obnove i proširenja prostora te modernizacije. Projekti u pripremi namjenjeni posjetiteljima za novo otvaranje u 2013. Nacionalnog muzeja Picasso u Parizu jedna su od strateških točaka ove institucije. Činjenica je da je ovaj Muzej i do sada bio nezaobilazna točka ljubitelja umjetnosti koji dolaze u Pariz. Međutim, danas je neophodna veća osjetljivost za publiku usklađena s tržištem i potrebama suvremenog posjetitelja, koje Muzeju trebaju i u narednom razdoblju osigurati prestižno mjesto u kulturnoj ponudi grada.

Gospodin Tommaso Benelli, koji je odgovoran za medijaciju, u okviru Direkcije za posjetitelje i kulturni razvoj Nacionalnog muzeja Picasso u Parizu, govorit će nam na predavanju ne samo o muzejskoj sceni u Francuskoj već i o organiziraju i dogovaraju stručnih vodstva te seminara, tečajeva i konferencija te zabavnih projekata za široku publiku i zasebnih programa za ciljane skupine posjetitelja kao što je školska populacija (nastavnici i učenici), mladi, prijatelji muzeja, stručnjaci i govoriti će o strategiji temeljenoj na potražnji, koja uključuje izradu kulturne ponude usmjerene na različitu publiku, ulogu posredovanja i važnost “mišljenja publike”.

O predavaču: Diplomiravši konzervaciju kulturnih dobara i specijaliziravši povijest suvremene umjetnosti na sveučilištu Ca'Foscari u Veneciji, Tommaso Benelli već više godina radi na poslovima upravljanja, provedbe i organizacije medijacije i kulturnih aktivnosti u brojnim uglednim institucijama u Italiji i Francuskoj. Surađivao je s Peggy Guggenheim zbirkom, venecijanskim Biennalom, Fundacijom François Pinault - Palazzo Grassi, Palais de Tokyo, Jeu de Paume i centrom suvremene umjetnosti Le Domaine départemental de Chamarande. Od rujna 2012., odgovoran je za medijaciju u okviru Direkcije za posjetitelje i kulturni razvoj Nacionalnog muzeja Picasso u Parizu.

Napomena: Osiguran je prijevod predavanja na hrvatski jezik.