Izaberi pregled

Pregled tjedna


<svibanj 2013>
pusčpsn
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Ostalo

Lauba / Natječaj za volontiranje u LaubiMjesto održavanja: Lauba, Baruna Filipovića 23a, Zagreb
datum početka/završetka: 12.05.2013.
Organizator: Lauba

Lauba, kuća za ljude i umjetnost, otvorila je natječaj za volontiranje, koje se organizira u periodu od 16. svibnja o 18. kolovoza. Program volontiranja pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do nedjelje, 12. svibnja u ponoć.

Program volontiranja namijenjen je kandidatima i kandidatkinjama koji su završili studij humanističkog, umjetničkog ili ekonomskog usmjerenja, ili se nalaze na završnim godinama studija. Želimo stvoriti tim ljudi iz različitih područja: povijesti umjetnosti, likovnih umjetnosti, dizajna, arhitekture, filozofije, sociologije, pedagogije, režije, snimanja i ekonomije, koji imaju različite interese za suvremenu umjetnost i njihove programe.

Radno vrijeme Kuće Lauba je od 14:00 do 22:00 sata svakoga dana (uključujući nedjelju), subotom od 11.00 do 22.00 sata. Ponedjeljak je dan kada ne radimo. Radno vrijeme sudionika i sudionica u Programu volontiranja je svakoga dana po četiri sata. Svaki sudionik radi u jednoj od dvije smjene, ovisno o unaprijed pripremljenom rasporedu.

Program je volonterski i traje tri mjeseca. Program započinje u četvrtak, 16. svibnja 2013. uvodnim sastankom na kojem će potpisivanjem volonterskog ugovora na tri mjeseca, a završava u nedjelju 18. kolovoza 2013. Prva dva tjedna volonteri će raditi u smjeni s iskusnim volonterima iz prošlog programa te će proći edukaciju. Nakon uspješno završenog programa volontiranja, volonteri će dobiti certifikate o volontiranju i preporuke.

Prije dolaska na potpisivanje ugovora, kandidatima se preporučuje da se pripreme i upoznaju sa zbirkom, ukoliko s njom nisu otprije upoznati.

za natječaj potrebno je poslati sljedeće dokumente:
- obrazac za prijavu;
- motivacijsko pismo: ne bi trebalo sadržavati više od 3 000 znakova, uključujući razmake. Preporuča se jednostavna forma pisma koja jasno razlaže vašu motivaciju i interes za prijavu. Potrebno je posebno naglasiti ukoliko vas zanima neko područje rada: radionice sa djecom, javna vodstva, rad na internet stranicama, izrada dokumentacije, odnosi sa javnošću, dokumentiranje radova, snimanje i tako dalje;
- životopis kojeg valja pravilno formatirati: u njemu treba navesti popis relevantnih informacija vezanih uz obrazovanje kandidata, radno iskustvo i vještine. Preporuča se europski format životopisa.

Prijave se šalju isključivo mailom, na adresu: internships@lauba.hr

Nepotpune, faksirane i poštom poslane prijave neće se razmatrati. O dospijeću prijave kandidati neće biti posebno obaviješteni. Rezultati će biti objavljeni na Laubinoj Internet stranici u utorak, 14. svibnja, u ponoć, a odabrani kandidati i kandidatkinje biti će obaviješteni putem e-maila.