Izaberi pregled

Pregled tjedna


<siječanj 2013>
pusčpsn
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Događanje

Noć muzeja 2013. program Predstavljanje edukativnih maskota prebačeno u žitnicu "Rupe"

Dubrovački muzeji

mjesto održavanja: Dubrovački muzeji, prizemlja žitnice "Rupe", Dubrovnik
datum početka/završetka: 25.01.2013. / 25.01.2013.
vrijeme održavanja: 18 - 1 sat
organizator: Dubrovački muzeji

Predstavljanjem dviju edukativnih maskota Dubrovačkih muzeja, vlastelina Điva i sluškinje Pavle, u petak, 25. siječnja, u 18 sati u prizemlju žitnice „Rupe“ će započeti dubrovačka sedma po redu manifestacija Noć muzeja.

Noć muzeja se i ove godine odvija na četiri lokacije Dubrovačkih muzeja – u Kneževu dvoru, tvrđavama Revelin i sv. Ivan te žitnici Rupe te, uz stručna vodstva kroz stalne postave i povremene izložbe, uključuje brojna predavanja, radionice i igraonice, prezentacije, ali i glazbene predahe te prigodni domjenak i neformalno druženje. 

Posebna atrakcija ovogodišnje Noći muzeja svakako je predstavljanje  edukativnih maskota Dubrovačkih muzeja. Đivo i Pavle, koje će utjeloviti dubrovački glumci Edi Jertec i Gloria Šoletić, svatko sa svojom pričom, vode publiku kroz vrijeme. Redaju se segmenti  iz vremeplova  Republike, a publici ostaje procijeniti tko ne govori istinu. Sam tekst je prepun stvarnih događanja, crtica iz života povijesti zavičajne svakidašnjice, eksponata i prostorija u Dvoru, likova znamenitih Dubrovčana, etnografije, odgojnih pouka, šale i humora.

Bogati kulturno-edukativni program nastavlja se kostimiranim vodstvom kroz izložbu „Znameniti pomorci Dubrovačke Republike“ u Kneževu dvoru s Marojicom Bijelićem kao Mihom Pracatom, igrokazom za najmlađe o tom dubrovačkom moreplovcu koji će se, u suradnji s Brunovim knjigicama, odigrati u tvrđavi sv. Ivana, otvaranjem izložbe restaurirane kacige grčko-ilirskoga tipa iz fundusa Arheološkoga muzeja uz stručno vodstvo kustosice te predavanje o tijeku restauracije i konzervacije u Kneževu dvoru, nastupom klape Kaše, pričama iz prošlosti Grada, prezentacijom tijeka restauracije “hobotnice” s Baletinovoga sata, predavanjima o Domovinskom ratu te o Crnoj Gospi/Madoni i pomorstvu.

Sedma Noć muzeja završit će u žitnici Rupe gostovanjem glazbenice i etnologinje Lidije Bajuk te prigodnim domjenkom i izvlačenjem dobitnika već tradicionalne nagradne igre koju Muzeji organiziraju za Noć muzeja.

Tijekom održavanja Noći muzeja i ove će godine biti odobren poseban popust od 20 posto na sve suvenire Dubrovačkih muzeja.

Program