Izaberi pregled

Pregled tjedna


<lipanj 2013>
pusčpsn
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

 izdavačka djelatnost
 izložba
 događanje
 skup
 ostalo

Pregled mjeseca

Pregled godine

Događanje

Kuliranje u MSU

Muzej suvremene umjetnosti

mjesto održavanja: Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb
datum početka/završetka: 29.06.2013. / 30.08.2013.
organizator: Muzej suvremene umjetnosti

I ovoga ljeta pripremili smo za naše mlade posjetitelje niz likovnih radionica, priča o umjetnosti, interaktivnih iznenađenja, pa čak i jednu mini-retrospektivu, kako bi ljetni praznici bili još uzbudljiviji, zabavniji i sadržajniji.Prošloga ljeta kampirali smo u Muzeju pod velikim bijelim šatorom, a ove ćemo se vruće mjesece pokušati „rashladiti“ putovanjem. Budući da nam je džeparac poprilično skroman, odlučili smo krenuti na virtualno, ali ipak kul (cool) putovanje: putovanje svijetom umjetnosti i mašte. Bit će nam potrebno i prijevozno sredstvo. Znate li da u postavu MSU-a imamo pravi pravcati automobil? Oni koji više vole putovati brodom, mogu se udobno smjestiti u drvene brodske ležaljke i uživati u plovidbi uz pogled na valove oceana. Prije nego krenemo izradit ćemo zemljovid da se putem ne bismo izgubili, a pritom nam opet mogu poslužiti neka djela u muzejskom postavu. Da nas nitko ne bi uznemiravao, objesit ćemo natpis na našem privremenom prebivalištu: „On Holiday“ (na odmoru). Vrućina i žega ne trebaju nikoga zabrinjavati jer naš muzejski „bunar“ nikad ne presušuje, a osvježenje možemo potražiti i uz jedan isječak rijeke, potočiće pa čak i uz slapove na Medvednici. Poput pravih svjetskih putnika, s različitih destinacija poslat ćemo razglednice rodbini i prijateljima, a izradit ćemo i album sa slikama kako naša muzejska avantura ne bi bila zaboravljena.


Za one koji radije vole ostati na jednom mjestu i tu doživjeti brojne pustolovine, pripremili smo izložbu u izložbi. Točnije, mini-izložbu jednog od velikana hrvatske suvremene umjetnosti - Miroslava Šuteja, koju smo nazvali "Mini-Šutej". Ona je mali, ali važan dio velike retrospektivne izložbe tog umjetnika u prostoru za povremene izložbe, za koju smo upravo za vas odabrali tridesetak Šutejevih crteža, slika, kolaža, reljefa, skulptura i grafika. U posebno uređenom mini-prostoru, s privlačnim pokretnim namještajem, mini-računalima (tabletima) sa Šutejevim mobilnim grafikama i replikama djela koja se smiju dodirivati i mijenjati, želimo da naša najmlađa publika doživi i stvori vlastitu priču o tom svestranom, neumornom i uvijek zaigranom umjetniku. Kroz vodstva, zabavne listiće, igraonice i radionice tijekom školskih praznika potrudit ćemo se da Šutejev svijet - prepun boja, nijansi i kontrasta - postane svima izvor nadahnuća, igre, učenja i veselja.


Pozor: ovaj prostor nije zabranjen za odrasle. Štoviše, dok vi uživate u proputovanju ili istražujete dinamičan i zagonetan svijet Miroslava Šuteja na radionicama, vaši se roditelji mogu rashladiti i pritom uživati u izložbi Miroslav Šutej - Retrospektiva ili u šetnji stalnim postavom!


Ljeto u MSU zbilja je kul!


Radionice se održavaju svake subote od 15 do 17 sati.


Prva radionica će biti 29.6.2013.


Zbog ograničenoj broja polaznika potrebno je najaviti dolazak na e-mail: eduakcija@msu.hr


Više informacija o programu potražite na: eduakcija@msu.hr ili na telefon 01/6052 700.