HR | EN

PRETRAŽIVANJE VIDEOTEKE

fraza ključna riječ
autor muzej/ustanova osoba
godina mjesto
naslov tema
 
 

Trailer međunarodnog projekta ''Antologije krijumčarenja/Smuggling Anthologies''.

Godina 2013. g.
Izvorni format HD (1920x1080)
Inventarna oznaka vdt-339
Trajanje 19''
Bilješka o pravima Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka
ZEMLJA Rijeka
Trailer međunarodnog projekta ''Antologije krijumčarenja/Smuggling Anthologies''. snimljen za potrebe promocije prve faze projekta u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci koji se održavao od 22.10. do 4.12.2013.
Izazov teme krijumčarenja sastoji se u iznalaženju načina kako o nečem što držimo nezakonitim djelom govoriti i predstaviti u muzejskom kontekstu. Krijumčarenje se nametnulo kao zanimljivo polazište muzeografske obrade i predstavljanja teme ilegalnog kao muzejski legitiman sadržaj.
Kratki najavni film snimljen je u trenutku kad su u muzej prispjela tek prva tri rada primljena na javnom pozivu za prijedloge radova. Potaknuti željom da uoči otvorenja projekta pojačamo promociju projekta, muzejskim pripravnicama koje su asistirale na projektu, postavili smo zadatak da naprave najavu za muzejski web i blog. Suočene s oskudnim brojem pristiglih radova izložbe, zadatku su doskočile izašavši na gradsku tržnicu, snimajući iz ruke živi materijal iz svakodnevice.
Rezultat je video koji u brzom ritmu spotova prikazuje prizore s ulice, tržnice, a potom i izložbenog prostora u kojem su zetekle netom raspakirane muzejske izloške. Isprepleten s isječcima iz dokumentarnog materijala iz prijavnica s javnog poziva, uradak je u samo 19 sekundi iz 'nevidljivog' i sadržajno nejasnog materijala uspio prenijeti ideju projekta.

Sadržaj filma i tehnički podaci: Sabina Salomon, Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Film je prikazan na MUVI 05/2014: muzeji-video-film.