HR | EN

OREG

Online korisničkom aplikacijom OREG omogućujemo djelatnicima muzeja, galerija i zbirki u Hrvatskoj da samostalno unose i mijenjaju sadržaj vezan uz njihovu ustanovu i djelatnost koju obavljaju. Na taj način olakšat će se prijenos podataka zbog direktnog pristupa bazi iz vlastite ustanove, ubrzat će se postupak objave novih, aktualnih podataka o muzejima na mrežnim stranicama MDC-a i osigurati nadzor nad unosom podataka unutar same ustanove.

Uvjeti za korištenje online Registra (OREG-a):

  • osiguran pristup internetu
  • dodijeljeno korisničko ime i zaporka (lozinka) od strane MDC-a
 

Pristup korisničkoj aplikaciji OREG-a

 

Priručnik za korištenje OREG-a

Prije početka rada u OREG-u molimo vas da preuzmete Priručnik za korištenje aplikacije- ver.1.0. koji je namjenjen muzejskoj zajednici, a u kojem je detaljno opisano kako pristupiti OREG-u i na koji način se služiti sustavom. 

Obrazac praćenja unosa

Od velike važnosti bit će povratna informacija od muzejskih stručnjaka koji će raditi u OREG-u. Iz tog smo razloga izdvojili Obrazac praćenja unosa kako biste eventualne poteškoće mogli zabilježiti te proslijediti MDC-u na obradu i unos korektura programske aplikacije. Obrazac preuzmite te ga po ispunjavanju pošaljite MDC-u na dokumentacija@mdc.hr ili trihtar@mdc.hr.

Upitnik za Registar

Ukoliko iz opravdanih razloga nemate mogućnost ažuriranja podataka direktno u online aplikaciju OREG, preuzmite Upitnik za Registar (prosinac, 2019.) te ga ispunite i pošaljite MDC-u na adresu elektroničke pošte dokumentacija@mdc.hr.

Pristup aplikaciji za muzejske knjižnice

Za potrebe izrade Portala muzejskih knjižnica podaci o muzejskim knjižnicama pobiru se web aplikacijom za unos i ažuriranje podataka koja je realizirana kao dodatak već postojećoj bazi Online Registra muzeja, galerija i zbirki u RH (OREG).
Pristupom OREG-u moći ćete vidjeti, provjeriti i promijeniti već postojeće podatke ili dodati nove podatke o muzejskoj knjižnici ovisno o ovlastima koje će vam biti dodijeljene. Molimo Vas slijedite Upute za popunjavanje web aplikacije o muzejskim knjižnicama.