HR | EN

  organizator:  MDC
  vrijeme održavanja: 16. – 18. veljače 2009.
  trajanje: tri dana (tijekom dva dana prikazivački program, treći dan radionica)
  mjesto održavanja: Muzejski dokumentacijski centar, Ilica 44 /ll, Zagreb
  voditeljica: Lada Dražin-Trbuljak


Nakon MUVI 01 / 2006, na kojemu smo potkraj prosinca 2006. tijekom dva dana, a prema reakcijama muzealaca i uspješno, predstavili 51 film i video muzeja i galerija Hrvatske te muzeji uspostavili vezu s Hrvatskim državnim arhivom (Hrvatska kinoteka) radi zaštite filmske građe, nastavljamo s organiziranjem ove manifestacije.
Projekt će i dalje usporedo obuhvaćati istraživanje muzejskih i dokumentacijskih zbirki (videoteka i filmoteka hrvatskih muzeja) te nastaviti djelovati kao platforma za okupljanje i osobne kontakte muzealaca koji se bave tim područjem djelatnosti.


Preliminarni program:

  16. veljače 2009. _ MUVI 02 : festival
Prvoga dana MUVI 02 / 2008. bit će predstavljana recentna hrvatska muzejska video i filmska produkcija, nastavit će se okupljanje stručnjaka s područja videa i filma iz partnerskih institucija, koji će prezentirali nova istraživanja i raspravljati o različitim aspektima proizvodnje i mogućnostima primjene filma i videa u muzejima.
Tematske cjeline: l. Povijesni dio; ll. Film i video iz zbirki hrvatskih muzeja; lll. Film i video iz dokumentacijskih zbirki hrvatskih muzeja; lV. Film i video u stalnom postavu ili na povremenim izložbama V. Muzeji u filmovima nastalim u produkciji Hrvatske radio-televizije ili drugih producentskih kuća.

  17. veljače 2009. _ MUVI 02 : festival
Od ove godine ćemo tijekom drugoga dana predstaviti neke recentne inozemne projekte.

  18.  veljače 2009. _ MUVI 02 : radionica
Treći dan predviđen je za radionicu s temom Što bismo sve trebali znati da bismo se upustili u snimanje muzejskog videa. Naime, u praksi se pokazalo da muzealci videokamerama često nastoje amaterski dokumentirati projekte ili, u suradnji s HTV-om ili nekim privatnim producentskim kućama.
Voditelj radionice bit će filmski profesionalac koji bi nastojao muzealcima dati kraći uvid u etape planiranja projekta (od definiranja ciljeva, korisnika, namjene, sadržaja / sinopsisa, tima, izrade troškovnika, opreme, oglašavanja i marketinškog plasiranja gotovog projekta). U sklopu radionice bili bi pozvani i neki muzealaci, redatelji, snimatelji ili montažeri koji imaju praktična iskustva u izradi "muzejskih filmova".

Suradnju i pomoć pri organizaciji i realizaciji MUVI 02 pružili su:
  Muzeji i galerije Hrvatske
  Hrvatski državni arhiv / Hrvatski filmski arhiv
  Hrvatski filmski savez
  Slivestar Kolbas, prof.  (Akademija dramskih umjetnosti, Zagreb)
  mr.sc. Zvjezdana Antoš (Etnografski muzej u Zagrebu)

Organizaciju i realizaciju ovogodišnje prezentacije MUVI 02 : muzeji – video – film) vodit će Muzejski dokumentacijski centar uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Zagreb i Ministarstva kulture RH. 

 

Kontakt: Lada Dražin-Trbuljak
E: ldrazin@mdc.hr
T: 01/4847-897
F: 01/4847-913