HR | EN
  • Povećaj prikaz
  • Smanji prikaz
  • Promjena kontrasta
  • Sivi tonovi
  • Promjena fonta
  • Vrati izvorno

MDC L / predavanje: Stephen Tolfreea / Digitalni mediji za posjetitelje muzeja u Velikoj Britaniji 
Mjesto održavanja:
 Gliptoteka HAZU, Zagreb
Datum početka/završetka: 27.09.2005.

Gospodin Stephen Tolfree predstavio je tvrtku NYKRIS koja radi različite multimedijalne projekte, za kulturne ustanove, vladu i velike poslovne tvrtke. Njegova tvrtka je za realizirane projekte dobila više nagrada, a u izradi ih je vodila ideja o važnosti grafičkog oblikovanja, o važnosti odabira pristupa ciljanim korisnicima i sl. 
Predstavio je tri digitalna projekta koje je razvio NYKRIS za muzeje i galerije Velike Britanije. Prvo je predstavljen ekskluzivni ArtStart računalni interaktivni projekt - soba s kioscima i caffee barom postavljena u National Gallery u Londonu. U daljnjoj prezentaciji predstavljen je novi interaktivni sustav i web stranice za Victoria & Albert Museum u Londonu, za njihovu Islamic Gallery (bit će otvorena 2006.). Predstavljen je i web site Tate Gallery koji bilježi redovno 30 milijuna posjeta i koji je najpopularniji muzejski site u Velikoj Britaniji te zabavni računalni program izrađen za National Gallery u Londonu nazvan Zvučna slika (Noisy Paintings). Aernational blue-chip businesses

Biografija predavača

Stephen Tolfree

Radio je na managerskim projektima do 1990. u nekim vodećim umjetničkim centrima, a potom je radio kao voditelj informacijske službe u The Barbican Center i njegovim pridruženim ustanovama kao što je The Royal Sheakespeare Company i London Symphony Orchestra. 
Obavljao je i stručne savjetodavne poslove na Associated Press Television News i u agenciji za digitalne medije Blue Sky Communications te u National Gallery u Londonu, gdje je organizirao više edukacijskih programa u novim medijima.
U tvrtki NYKRIS radi kao viši project manager.